Porowa na zdrowie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Mój 14-miesięczny synek bardzo ją lubi, a ja wprost uwielbiam, choć nie przepadam za porami. Zapiekanka zaskakuje smakiem.

  • 50 min

Składniki:

  • ● 20 dag makaronu
    ● 45 dag pora
    ● 600 ml mleka
    ● 6 dag margaryny
    ● 2,5 dag mąki
    ● 15 dag startego żółtego sera
    ● 2,5 dag bułki tartej
    ● posiekany szczypiorek

Porowa na zdrowie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Porowa na zdrowie 1. Makaron gotujemy al dente.
    Odcedzamy. Pora kroimy
    w krążki i podsmażamy na
    margarynie. Wsypujemy mąkę
    i energicznie mieszamy. Nie
    przerywając mieszania, stopniowo
    wlewamy mleko. Gotujemy
    2 minuty. Sos mieszamy
    z połową sera i makaronem.
  • 2. Masę wkładamy do naczynia
    żaroodpornego, posypujemy
    szczypiorkiem, bułką
    i resztą sera. Pieczemy ok.
    35 minut w temp. 190 °C.

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy