Pop cakes

0 (0 ocen)

Najlepsze na drugi dzień po zrobieniu :)

Składniki:

  • Składniki:
    -380g biszkoptów,
    -100g herbatników,
    -3 tabliczki czekolady białej,
    -250g serka Mascarpone

Pop cakes - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pop cakes 1. Biszkopty i herbatniki kruszymy drobno (można to zrobić blenderem). Jedną tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy serka Mascarpone. Następnie masę przekładamy do miski z kruszonymi ciastami i wyrabiamy ciasto. Chłodzimy 15 minut w zamrażarce. Potem formujemy kulki i wbijamy patyczki (np. do szaszłyków) moczone w czekoladzie. Chłodzimy. Resztę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zanurzamy pop cakes'y. Wbijamy na styropian i chłodzimy ponownie po to by czekolada zastygła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy