Pompap z serem

0 (0 ocen)

Przepis na tą zupę znalazłam na strychu w bardzo starym zeszycie mamy.

Składniki:

  • 2 litry wody
    2 żeberka
    kilka ziemniaków
    3 liście z pora
    pietruszka
    marchew
    3 duże pomidory
    2 duże papryki czerwone
    5 dag tartego parmezanu
    szklanka kaszy jaglanej
    vegeta, sól, pieprz, bazylia

Pompap z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
    Warzywa dokładnie myjemy. Obieramy ziemniaki, marchew, pietruszkę. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórę. Wszystkie kroimy w kostkę.
    Do garnka wlewamy wodę, dodajemy żeberka, zagotowujemy zbieramy szumy. Wrzucamy warzywa poza papryką i pomidorem, je dodajemy po kwadransie, gotując do miękkości. Doprawiamy. Blendujemy na gładką masę. Porcjujemy , do każdej dodając łyżkę kaszy i sera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.31 (340 ocen)

murzynek z serem