Pomidory z nadzieniem z fety

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przygotowała Monika Trzebuniak

  • Łatwy

Składniki:

  • - pomidory: 3 sztuki
    - ser feta: 15 dekagramów
    - twaróg półtłusty: 15 dekagramów
    - papryka czerwona: 0.25 sztuki
    - ogórek: 0.3 sztuki
    - oliwki nadziewane papryką: 15 sztuk
    - cebula: 1 sztuka
    - sól (doprawić do smaku wg. uznania): 1 szczypta
    - pieprz (doprawić do smaku wg. uznania): 1 szczypta
    - liście sałaty: 5 sztuk
    - gałązka kopru: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pomidory z nadzieniem z fety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pomidorów ścinamy „wieczka”, wydrążamy. Posypujemy wewnątrz solą i odstawiamy na chwilę do góry dnem, by wyciekł sok. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego, ogórka i cebulę obieramy. Oliwki osączamy.
  • 2. Paprykę i ogórka ścieramy na tarce i na sitku odciskamy sok. Cebulę, oliwki (3 zostawiamy do dekoracji) i „wieczka” szatkujemy. Sery rozcieramy, doprawiamy pieprzem, dodajemy warzywa.
  • 3. Pomidory napełniamy farszem, dekorujemy warzywami, układamy na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Sery Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (162 ocen)

Pomidory z serem

To może cię zainteresować