Pomidory nadziewane serem feta

4.5 (166 ocen)

  • 20 min

...

  • 20 min

Składniki:


  • 4 pomidory
    pół cebuli czosnkowej
    pół cebuli czerwonej
    2 rzodkiewki
    ser feta
    8 oliwek
    2 łyżki śmietany 18 %
    pieprz
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pomidory nadziewane serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę. Oliwki kroimy w talarki. Koperek drobno siekamy. Wszystko łączymy z serem feta i 2 łyżkami śmietany. Doprawiamy pieprzem. Pomidory umyć, osuszyć i odkroić czubki. Delikatnie, tak aby nie uszkodzić ścianek wydrążyć miąższ ,odwrócić aby osączyć z soku. Pomidory napełnić twarożkiem, przykryć odkrojonymi czubkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować