Pomidory faszerowane szprotkami

0 (0 ocen)

Polecam takie pyszne pomidorki na śniadanko lub kolację. Ich przygotowanie nie jest trudne a pomidorki fajnie prezentują sie na talerzu.

Składniki:

  • 220 g szprotek w pomidorach
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 mała cebula

Pomidory faszerowane szprotkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory umyć i osuszyć. Od każdego pomidora odciąć plasterk od strony ogonka i wydrążyć miąższ. Wygrążone pomidory uożyć do góry nogami na papierowym ręczniku aby spłynął pozostały sok. Do miski przełożyć szprotki w pomidorach i rozgnieść łyżką. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Ugotowane jajka również pokroić w kostkę. Pokrojone składniki dodać do szprotek. Dodać również posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Farszem nadziać przygotowane pomidory. Udekorować koperkiem i podawać z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy