Pomidory faszerowane szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zdrowe,smaczne i pozywne..Przygotowuyję je bardzo często.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 pomidory
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    20dag.szpinaku
    15 dag.pieczarek
    5 dag.startego parmezanu
    2 łyżki oliwy
    sól
    pieprz

Pomidory faszerowane szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Czosnek przeciskamy przez praskę.Poeczarki i szpinak myjemy i siekamy.Z umytych pomidorów ścinamy wierzchy,wydrążamy miąższ i odkładamy.Cebulę i czosnek smażymy na oliwie przez 5 minut..Dodajemy pieczarki i podsmażamy.Następnie dodajemy szpinak i mieszając dusimy 4 minuty..Dodajemy miąższ z pomidorów i parmezan.Odparowujemy,doprawiamy i tak przygotowanym farszem faszerujemy pomidory.Pomidory zapiekamy w naczyniu żaroodpornym przez 15 minut w tem. 140 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy