Pomidory faszerowane sałatką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaka ugotować w łupinach. Ostudzić i obrać. Jajka ugotować na twardo i obrać. Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Wymieszać całość w dużej misce, dodać blanszowany zielony groszek, jabłko – (zetrzeć na tarce ), sól i pieprz do smaku, musztardę i majonez. Sałatkę jarzynową dobrze wymieszać. Podawać najlepiej po 2 - 3 godzinach , wtedy składniki "przegryzą się".
Z pomidorów ściąć czapeczki. Wydrążyć miąższ, można go wykorzystać do zupy lub sosu.
Pomidory lekko osolić i napełnić sałatką. Nakryć czapeczką. Ozdobić listkiem bazylii.
Pozostałą sałatkę wyłożyć na półmisek i ułożyć na niej pomidory.
Komentarze