Pomidorowy krem z bazyliowymi ślimaczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oliwie, dodać pokrojonego- pora, marchewki, pietruszki i selera. Całość chwilę dusić pod przykryciem. Następnie dodać obrane ze skórki pomidory, pomidory z puszki, wlać bulion i gotować do miękkości warzyw. Dodać papryki, suszoną bazylię, koncentrat pomidorowy i zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem-
2.Naleśniki pomidorowe:
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować mikserem do jednolitej konsystencji
i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na suchej rozgrzanej patelni usmażyć naleśniki.
3.Pesto:
Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować do postaci pesto. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
4.Naleśniki posmarować pesto, zwinąć w rulon i pokroić na kawałki
o grubości około 1,5cm.
Komentarze