Pomidorowy kapuśniak

0 (0 ocen)

jedna z moich ulubionych zup

Składniki:

  • 1 główka białej kapusty
    1/2 kg kiełbasy
    1 cebula
    1/2 kg ziemniaków
    2 marchewki
    jarzynka
    majeranek
    koncentrat pomidorowy lub domowy przecier pomidorowy
    2 łyżki śmietany

Pomidorowy kapuśniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować ziemniaki, utłuc.
    Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć.
  • 2. Kapustę poszatkować, podgotować. Odcedzić, zalać ponownie wodą, dodać starte na tarce marchewki, jarzynkę - gotować.
  • 3. Gdy kapusta będzie miękka dodać utłuczone ziemniaki, które zagęszczą zupę. Przyprawić majerankiem, dodać usmażoną kiełbasę z cebulą, zaprawić śmietaną , dodać koncentrat pomidorowy. Zagotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy