Pomidorowy gulasz w papryce

0 (0 ocen)

  • 40 min

Doskonale się prezentuje a do tego wspaniale smakuje.

  • 40 min

Składniki:

  • - podwójna pierś kurczaka
    - 2 średnie cebule
    - 20 dag pieczarek
    - 1 czerwona papryka + kilka do podawania
    - koncentrat pomidorowy
    - przyprawa do gyrosa
    - bazylia
    - sól, pieprz

Pomidorowy gulasz w papryce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś pokroić w kostkę, obsypać przyprawą do gyrosa i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Następnie smażyć na złoty kolor.
  • 2. Dodać pokrojoną w kostkę cebule a następnie pieczarki i paprykę. Całość dusić do miękkości. Dolać ¾ szkl. wody. Gotować chwilę. Następnie dodać koncentrat pomidorowy. Zagęścić 2 łyżkami mąki rozmieszanymi z 1/3 szkl. wody. Doprawić do smaku. Gotować jeszcze moment.
    Gotowym gulaszem wypełnić wydrążone papryki. Podawać do ugotowanego na sypko ryżu lub makaronu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy