Pomidorowy filet z salsą

0 (0 ocen)

Lekki obiad na lato :)

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    3 ząbki czosnku
    3 suszone pomidory
    kilka kaparów
    sól, pieprz
    suszone pomidory w płatkach
    salsa:
    1 pomidor
    1 awokado
    kilka oliwek
    bazylia
    sól, pieprz
    ocet balsamiczny
    oliwa

Pomidorowy filet z salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta przekroić tak, żeby utworzyła się kieszonka, nasmarować ją przeciśniętym przez praskę czosnkiem i wypełnić pomidorami i kaparami. Wierzch posypać solą, pieprzem i suszonymi pomidorami. Kieszonkę można spiąć wykałaczkami. Fileta obsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu a następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem ok 5 minut.
  • 2. Pomidora i awokado obrać ze skórki i pokroić w kostkę, dodać garść porwanych listków bazylii, doprawić, dodać łyżkę octu balsamicznego i 3 łyżki oliwy, wymieszać.
  • 3. Fileta pokroić w plastry, podawać z salsą.

Komentarze

Podobne przepisy