Pomidorowy bukiet

0 (0 ocen)

  • Średni

Przepiękna i oryginalna a zarazem jadalna dekoracja stołu. Na ostatnim spotkaniu rodzinnym zrobił furorę . Bukiet pomidorków zniknął ze stołu zbyt szybko

  • Średni

Składniki:


  • - pomidorki koktajlowe: 1 opakowanie
    - serek kanapkowy CZOSNKOWY: 200 gramów
    - liście pietruszki do dekoracji: 1 pęczek
    - patyczki do szaszłyków: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pomidorowy bukiet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki myjemy. Odcinamy górną część mniej więcej na wysokości 1/4 - 2/3 wysokości pomidorka. Ze środka bardzo delikatnie żeby nie zniekształcić nie nie "zmiętosić" pomidorka usuwamy miąższ.
    Na patyczek do szaszłyków nabijamy umyty listek pietruszki, na niego pomidorka (nabijamy w miejscu po szypułce). Do wewnątrz pomidorka wkładamy serek kanapkowy.
    Tak przygotowany bukiet układamy w małym wazoniku, możemy udekorować jeszcze liśćmi kopru, szczypiorku lub natki.
    Rewelacyjnie wyglądająca przekąska. Trochę pracochłonna ale efekt i opinia gości wynagradzają trud.
    Polecam
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować