Pomidorowo-serowe cannelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory sparzamy, zdejmujemy
skórkę, 2 drobno kroimy.
Mięso doprawiamy przyprawą
kuchni włoskiej, solą,
pieprzem i papryką. Podsmażamy na odrobinie rozgrzanego
oleju. Gdy utworzą się
grudki, dodajemy pokrojone
pomidory i chwilę smażymy.
Napełniamy cannelloni.
2.Naczynie żaroodporne natłuszczamy,
układamy cannelloni.
Sos przygotowujemy
według przepisu na opakowaniu
i równomiernie polewamy
makaron.
3.Ser ścieramy na tarce
o dużych oczkach i posypujemy
cannelloni. Pomidora kroimy
w cienkie plastry, układamy
na makaronie. Pieczemy
ok. 50 minut pod przykryciem
w piekarniku rozgrzanym do
temperatury 200 °C.
Komentarze