Pomidorowo-serowe cannelloni

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis dostałam od ciotki, która doskonale gotuje.

Składniki:

  • ● 80 dag mielonego mięsa
    ● op. makaronu cannelloni
    ● 3 pomidory
    ● 15 dag żółtego sera
    ● op. sosu serowo-brokułowego (fix)
    ● przyprawa kuchni włoskiej
    ● sól
    ● pieprz
    ● słodka mielona papryka
    ● olej

Pomidorowo-serowe cannelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzamy, zdejmujemy
    skórkę, 2 drobno kroimy.
    Mięso doprawiamy przyprawą
    kuchni włoskiej, solą,
    pieprzem i papryką. Podsmażamy na odrobinie rozgrzanego
    oleju. Gdy utworzą się
    grudki, dodajemy pokrojone
    pomidory i chwilę smażymy.
    Napełniamy cannelloni.
  • 2. Naczynie żaroodporne natłuszczamy,
    układamy cannelloni.
    Sos przygotowujemy
    według przepisu na opakowaniu
    i równomiernie polewamy
    makaron.
  • 3. Ser ścieramy na tarce
    o dużych oczkach i posypujemy
    cannelloni. Pomidora kroimy
    w cienkie plastry, układamy
    na makaronie. Pieczemy
    ok. 50 minut pod przykryciem
    w piekarniku rozgrzanym do
    temperatury 200 °C.

Porady

Cannelloni przed faszerowaniem nie obgotowujemy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy