Pomidorowe żeberka z ananasem

0 (0 ocen)

Pikantne żeberka i pomidory to pyszne połącznie. Jeśli całość przełamiemy słodyczą ananasa otrzymujemy pyszne danie. POLECAM!!!

Składniki:

  • Składniki:
    • 1,2 kg żeberek wieprzowych,
    • ¾ opakowanie ananasów z puszki,
    • 2 duże czerwone cebule,
    • 3 ząbki czosnku,
    • 0,5 litry przecieru pomidorowego,
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
    • Olej rzepakowy do smażenia,
    • Sól, pieprz, papryka ostra do smaku,
    • Szczypior do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pomidorowe żeberka z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przyprawianie 1. Umyte i osuszone żeberka dzielimy na porcje i oprószamy solą i pieprzem. .
  • obsmażanie 2. W garnku rozgrzewamy olej. Na rozgrzany wrzucamy żeberka i dokładnie je obsmażamy
  • krojenie cebuli i czosnku 3. Między czasie cebule kroimy w kostkę, a czosnek drobno siekamy.
  • gotowanie przecieru 4. Obsmażone żeberka wyjmujemy, a na ich miejsce wrzucamy cebulę oraz czosnek. Gdy cebula się zrumieni zalewamy ją przecierem pomidorowym i oraz około 0,5 szklanką soku z ananasów. Przecier chwile gotujemy, by delikatnie zredukować ilość płynu.
  • dodanie żeberek 5. Następnie dodajemy do niego zrumienione żeberka. Całość przykrywamy i dusimy do momentu jak mięso będzie gotowe. W trakcie duszenia danie doprawiamy do smaku.
  • dodanie ananasów 6. Pod koniec do całość dodajemy natkę pietruszki oraz pokrojone plasterki ananasa. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Pomidor Żeberka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

5 (1 ocen)

Zdobywca nagrody

Żeberka miodowo-pomidorowe z cebulą

To może cię zainteresować