Pomidorowe udka z królika

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Bardzo aromatyczne i smaczne danie obiadowe. Polecam :-)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 udka z królika
    2 czerwone cebule
    4 ząbki czosnku
    4 kulki ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    2 owoce jałowca
    4 łyżki przyprawy do królika
    1 mały słoik przecieru pomidorowego
    1,5 litra wody
    1 kostka rosołowa
    Sól i czarny pieprz do smaku
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pomidorowe udka z królika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka z królika umyć, osuszyć i przyprawić solą, czarnym pieprzem i każde udko dodatkowo po 1 łyżce przyprawy do królika. Cebule i ząbki czosnku obrać z łupin i drobno posiekać. W brytfannie rozgrzać olej, zeszklić posiekaną cebulę i przysmażyć na rumiano udka. Zalać wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe, owoce jałowca oraz kostkę rosołową. Dusić na dużym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa. Ok. 20 minut przed końcem dodać przecier pomidorowy, wymieszać i ponownie dusić pod przykryciem. Udka podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Królik Mięso Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować