Pomidorowe śledzie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy mam mniej pracy na roli, chętnie pomagam żonie w kuchni.

Składniki:

  • ● 5-6 płatów śledziowych
    ● 3 cebule
    ● 2 łyżki cukru
    ● łyżeczka kwasku cytrynowego
    ● 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego
    ● olej do smażenia

Pomidorowe śledzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy, kroimy
    w kostkę i podsmażamy
    na oleju. Dodajemy
    cukier, kwasek i koncentrat.
    Mieszamy. Odstawiamy
    do wystygnięcia.
  • 2. Śledzie kroimy w kawałki.
    Wkładamy na przemian
    z sosem pomidorowym do
    słoika. Wstawiamy do lodówki
    na ok. 12 godzin.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy