Pomidorowa zupa krem

5 (1 ocen)

  • 30 min

Idealna na szybki obiad. Jedno z moich ulubionych dań.

  • 30 min

Składniki:

  • -1,5 litra wywaru warzywnego
    -1 cebula
    -2 marchewki
    -4 pomidory
    -3 łyżki koncentratu pomidorowego
    -2 łyżki śmietany
    -koperek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowa zupa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory należy sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze części. Do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojone cebulę, marchewki oraz pomidory-możemy usunąć z nich gniazda nasienne. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Gdy marchewka jest juz miękka, zdejmujemy zupę z ognia i czekamy aż przestygnie. Następnie doprawiamy śmietaną i wszystko miksujemy blenderem. Posypujemy koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować