Pomidorowa z serem rokfor

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 25 min

Dużo podróżuję, mam sporo przyjaciół. Podczas wyjazdów zbieram doświadczenia kulinarne,a potem dzielę się przepisami ze znajomymi.

  • 25 min

Składniki:

  • ● 1 kg mięsistych pomidorów
    ● cebula
    ● 4 łyżki oleju
    ● 1/2 l bulionu
    ● łyżeczka sosu chili
    ● pieprz
    ● ząbek czosnku
    ● 2 kromki chleba tostowego
    ● 2 łyżki sezamu
    ● 10 dag sera rokfor
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowa z serem rokfor - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzamy i obieramy.
    Usuwamy gniazda nasienne,
    miąższ kroimy w kostkę.
    Cebulę obieramy, siekamy
    i podduszamy na 2 łyżkach oleju.
    Dodajemy pomidory, bulion,
    sos i doprawiamy pieprzem. Gotujemy
    ok. 20 minut.
  • 2. Chleb kroimy w małą kostkę,
    czosnek obieramy i przeciskamy
    przez praskę. Resztę oleju
    rozgrzewamy, dodajemy czosnek
    i chleb. Robimy grzanki.
    Wsypujemy sezam i mieszamy.
  • 3. Ser kroimy w kostkę, wsypujemy
    do zupy i chwilę gotujemy.
    Zupę doprawiamy i posypujemy
    grzankami z sezamem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować