Pomidorowa z Portugalii

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ukończyłam szkołę gastronomiczną. Pracuję w zawodzie. Bardzo lubię wymyślać nowepotrawy i je dekorować. Przepis na pomidorową znalazłam w książce, jednak postanowiłamtrochę go urozmaicić.

Składniki:

  • ● 4 duże ziemniaki
    ● 4 duże pomidory
    ● liść laurowy
    ● kilka listków bazylii
    ● łyżka masła
    ● sól
    ● pieprz

Pomidorowa z portugalii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy
    i kroimy w kostkę. Pomidory
    polewamy wrzątkiem,
    przelewamy zimną wodą,
    obieramy. Miąższ kroimy
    w kostkę. Warzywa zalewamy
    1,5 l wody. Dodajemy liścia
    laurowego, doprawiamy.
    Gotujemy pod przykryciem
    na małym ogniu 30 minut.
  • 2. Zupę przecieramy przez
    sito, ponownie zagotowujemy.
    Dodajemy masło i posiekane
    listki bazylii.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy