Pomidorowa z kopytkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dzięki kopytkom zupa jest bardziej treściwa.

Składniki:

  • 2 marchewki
    pietruszka
    por
    mały koncentrat pomidorowy
    mała śmietana 18-proc.
    sól

    Kopytka:
    jajko
    50 dag ugotowanych ziemniaków
    25 dag mąki

Pomidorowa z kopytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i pietruszkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Gotujemy w 2 litrach wrzątku ok. 10 minut.
  • 2. Pora kroimy w krążki. Dodajemy do warzyw wraz z koncentratem. Doprawiamy i gotujemy 10 minut.
  • 3. Ziemniaki przeciskamy przez praskę. Dodajemy mąkę i jajko. Zagniatamy.
    Formujemy wałki i kroimy w kawałki. Wkładamy do wrzącej zupy, mieszamy.
    Gotujemy ok. 10 minut. Zabielamy i zagotowujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy