Pomidorowa do słoika

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Małgorzata Krukowska

  • Łatwy

Składniki:

  • - pomidory: 3 kilogramy
    - marchewka: 300 gramów
    - pietruszka: 300 gramów
    - seler: 300 gramów
    - por: 300 gramów
    - dynia pomarańczowa (oczyszczona): 1 kilogram
    - oliwa (do przesmażenia warzyw): 1 szklanka
    - świeża bazylia (11 listków): 11 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowa do słoika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pomidorów przygotowujemy klasyczny przecier pomidorowy. Warzywa czyścimy, kroimy i przesmażamy na oliwie. Podlewamy niewielką ilością wody, dusimy do miękkości.
  • 2. Miękkie miksujemy, łączymy z przecierem pomidorowym. Mieszamy, solimy do smaku. Dodajemy drobniutko posiekaną bazylię.
  • 3. Przygotowaną zupę rozlewamy do słoi, zamykamy i pasteryzujemy ok. 30 minut (słoje o pojemności 1 litra).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

4.48 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Przecier z pokrzywy

To może cię zainteresować