Pomidorlova męska uczta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z boczku odkrawamy dolną, twardą część, następnie kroimy na cieniutkie plasterki i paseczki. Podsmażamy na złoto na suchej patelni.
Kawałki wołowiny kroimy wzdłuż włókiem na plastry, kiełbasę w spore kawałki, cebulę siekamy w drobną kostkę i smażymy razem z boczkiem.
Mięso przekładamy do garnka i zalewamy wodą. dusimy.
2.Papryczki chilli oraz ząbki czosnku szatkujemy. na patelnię wlewamy oliwę i przesmażamy.
Salami kroimy w kostkę, podobnie jak pierś z kurczaka i wraz z mięsem mielonym smażymy.
Większość wytopionego tłuszczu odlewamy, resztę dodajemy do garnka.
Na tej samej patelni roztapiamy masło i przesmażamy koncentrat pomidorowy aż ściemnieje.
Do garnka dodajemy pomidory w puszce i kartoniku, wlewamy kukurydzę i fasolkę wraz z zalewą.
Mieszamy i gotujemy na niewielkim ogniu przez przynajmniej dwie godziny.
Przed końcem duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem i posiekaną bazylią.
Komentarze