Charakterystyczny w smaku kozi ser i delikatne, lekko słodkie pomidorki koktajlowe to idealna przystawka lub przekąska w ciągu dnia.
0 (0 ocen)
Porady
Charakterystyczny w smaku kozi ser i delikatne, lekko słodkie pomidorki koktajlowe to idealna przystawka lub przekąska w ciągu dnia. Przetwory kozie mają zdecydowanie mniej tłuszczu a więcej białka, witamin (witamin z grupy B, witamina A) i soli mineralnych niż mleko krowie. Mleko i sery kozie polecane są osobom ze skazą białkową, ale także wszystkim cierpiącym na choroby układu krążenia i nadciśnienie tętnicze, choroby wrzodowe, astmę, gruźlicę. Mleko kozie powoduje również wzrost odporności organizmu. *uznaje się, że pomidory są niewskazane w niedoczynności tarczycy. Spożywane jednak sporadycznie nie powodują efektów ubocznych. **Stosowanie protokółu autoimmunologicznego ma na celu zmniejszenie toczącego się procesu zapalnego. W tym czasie należy wykluczyć na 1-3 miesięcy m.in. pomidory. Po tym czasie można ponownie włączyć do diety te warzywa.
Komentarze