Pomidorki faszerowane awokado

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowo, kolorowo ;-)

  • 30 min

Składniki:

  • - 10 pomidorków cherry
    -kilka liści dowolnej sałaty
    - 1/2 awokado
    -pieprz
    -sol
    - sok z cytryny

Pomidorki faszerowane awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę dokładnie płuczemy i osuszamy.
  • 2. Z dojrzałej połówki awokado wyciągamy pestkę. Miąższ awodako wydrążamy łyżeczką, jak najmocniej go przy tym rozdrabniając. Doprawiamy sokiem z cytryny, odrobiną soli i pieprzem, dokładnie mieszamy.
  • 3. Pomidorki myjemy, odcinamy "kapelusiki", wydrążamy miąższ i napełniamy pastą z awokado. Nadziane pomidorki układamy na sałacie, rozłożonej na półmisku.

Porady

Nie wlejcie zbyt dużo cytryny , chociaż to kwestia smaku ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy