Pomarańczowe muffiny z białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Muffiny zaniesione przyjaciołom jako kulinarny upominek sprawdzają się zawsze. W ozdobnym pudełku z tektury na pewno trafią w nienaruszonym stanie.Są przepyszne! Pachną świętami Bożego Narodzenia.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - skórka otarta z pomarańczy: 1 łyżeczka
    - czekolada (biała/bez dodatków): 120 gramów
    - mąka pszenna: 300 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżka
    - soda oczyszczona: 1 łyżeczka
    - maślanka: 250 gramów
    - cukier (drobny/do wypieków): 100 gramów
    - mix masła i margaryny: 180 gramów
    - jajka: 3 sztuki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - aromat pomarańczowy: 10 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Pomarańczowe muffiny z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondla z grubym dnem wrzucić mix masła i margaryny,roztopić,odstawić w chłodne miejsce.
  • 2. Mąkę,sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia przesiać przez sito.
  • 3. Czekoladę zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  • 4. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować na gładkie ciasto.
  • smakowity upominek to pudełko muffinek 5. Papilotki lub foremki do muffinek wypałnić ciastem do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Piec 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Mąka pszenna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.92 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Muffiny jogurtowe z białą czekoladą

To może cię zainteresować