Te babeczki są znakomite na podwieczorek albo na drugie śniadanie do szkoły lub pracy
30 min
Składniki:
przepis na 14-15 szt
100 g miękkiego masła
170 g cukru
2 jajka
skórka otarta z jednej sporej pomarańczy
180 g mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 szkl. mleka
100 g posiekanej gorzkiej czekolady
Pomarańczowe babeczki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać po jednym jajku. Po każdym jajku dobrze zmiksować. Dodać skórkę pomarańczową i zmiksować. Następnie zmniejszyć obroty miksera na najniższe i wsypywać przesianą mąkę z proszkiem na przemian z mlekiem. Zaczynając i kończąc na mace. Po każdym dodatku lekko zmiksować. Na koniec wmieszać czekoladę. Papilotki muffinkowe napełnić do 3/4 wysokości masą i piec 25 min w temp. 175°C.
Komentarze