Pomarańczowe babeczki z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Te babeczki są znakomite na podwieczorek albo na drugie śniadanie do szkoły lub pracy

  • 30 min

Składniki:

  • przepis na 14-15 szt

    100 g miękkiego masła
    170 g cukru
    2 jajka
    skórka otarta z jednej sporej pomarańczy
    180 g mąki
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,5 szkl. mleka
    100 g posiekanej gorzkiej czekolady

Pomarańczowe babeczki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać po jednym jajku. Po każdym jajku dobrze zmiksować. Dodać skórkę pomarańczową i zmiksować. Następnie zmniejszyć obroty miksera na najniższe i wsypywać przesianą mąkę z proszkiem na przemian z mlekiem. Zaczynając i kończąc na mace. Po każdym dodatku lekko zmiksować. Na koniec wmieszać czekoladę. Papilotki muffinkowe napełnić do 3/4 wysokości masą i piec 25 min w temp. 175°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy