Pomarańczowa manna

0 (0 ocen)

  • 15 min

Deser prosty, tani, ciekawie wyglądający i smaczny. To połączenie smaku z dzieciństwa z nutą pomarańczy.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 1 pomarańcza,
    - 3 szklanki mleka,
    - 1 szklanka soku pomarańczowego,
    - aromat pomarańczowy,
    - 1 szklanka kaszy manny,
    - Czekolada do dekoracji
    - Cukier do smaku,
    - 1/3 kostki masła

Pomarańczowa manna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomarańczowa manna 1. Mleko gotujemy. Sok mieszamy z kaszą i dodajemy do gotującego mleka. Gotujemy całość do całkowitego rozklejenia kaszy. Słodzimy do smaku i dajemy kilka kropel aromatu. Do kaszy wtłaczamy masło.
    Pomarańczę obieramy ze skórki. Kroimy w plastry, którymi następnie wykładamy dno i boki pucharków. Pomarańczę zalewamy ugotowaną kaszą. Pucharki pozostawiamy do zastygnięcia.
    Zastygnięty deser wyjmujemy z pucharków i układamy na talerzykach. Posypujemy czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy