pomarańczowa babka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

smaczna łatwa do przygotowania

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 pomarańcze,250g.cukru,1 cukier waniliowy,250g.margaryny,4 jajka,125g.mąki pszennej,125g.mąki ziemniaczanej,1łyżeczka proszku do pieczenia.

Pomarańczowa babka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańcze umyć wysuszyć zetrzeć skórkę.Utrzeć margarynę z cukrem, dodać cukier waniliowy,4 jajka,ucierać, na końcu dodać mąkę pszenną ,mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.Dokładnie wymieszać.Przełożyć ciasto do wysmarowanej i obsypanej bułką tartą formy.Piec 60min. w 180 stopniach.

Porady

Zamiast skórki pomarańczowej możemy użyć skórki cytrynowej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy