Pomarańcze zapiekane z rumem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Trudny

Ciekawyi elegancki deser na spotkania towarzyskie czy przyjęcia.

  • Dla 6 osób
  • Trudny

Składniki:


  • - pomarańcze: 3 sztuki
    - rum: 6 łyżek
    - cukier brązowy: 6 łyżek
    - starta czekolada gorzka: 3 łyżeczki
    - listki mięty: 6 sztuk

Pomarańcze zapiekane z rumem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomarańcze zapiekane z rumem 1. - Przekroić pomarańcze na 2 części.
    - Ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać każdą połówkę łyżką rumu.
    - Posypać pomarańcze łyżeczką cukru brązowego.
  • Pomarańcze zapiekane z rumem 2. - Zapiekać w temp 200 st.C przez 15 minut.
    - Gorące posypać startą czekoladą.
    - Po wystudzeniu posypać listkami mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy