Polski rosół z Włoskim akcentem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Udane pomieszanie smaków ,smaczne i rozgrzewające .

  • Łatwy

Składniki:

  • - porcja rosołowa z kurczaka: 1 sztuka
    - włoszczyzna z rosołu: 1 pęczek
    - jarzynka: 2 łyżeczki
    - pieprz czarny do smaku: 2 szczypty

    - filet z piersi kurczaka: 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz ziołowy: 0.5 łyżki
    - przyprawa do kuchni włoskiej: 1 łyżeczka

    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - olej: 1 łyżka
    - mleko: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Polski rosół z włoskim akcentem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z porcji rosołowej i warzyw ugotować klarowny rosół,doprawić do swojego ulubionego smaku .
  • 2. Filet drobiowy drobniutko posiekać,doprawić do smaku solą,pieprzem i przyprawą do dań włoskich.
  • Polski rosół z Włoskim akcentem 3. Z mąki,jajka,mleka,oleju i szczypty soli zagnieść gładkie ciasto.Rozwałkować najcieniej jak to jest możliwe .Farsz mięsny formować w malutkie kuleczki i układać w odstępach na rozwałkowanym cieście ,po jednym rzędzie po szerokości ciasta,kilka centymetrów od brzegu.
  • Polski rosół z Włoskim akcentem 4. Następnie przykryć farsz brzegiem ciasta ,dokładnie docisnąć i przy pomocy radełka wyciąć malutkie kluseczki.Gotować w osolonym wrzątku do 3 min od wypłynięcia ,odcedzić .
    Podawać zalane gorącym rosołem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować