Polska na chipsach z winogronami.

0 (0 ocen)

  • 25 min

Kiełbasę z winogronami można podać również z tostem.

  • 25 min

Składniki:

  • 2 szt. kiełbasa polska surowa ( może być biała)
    70 ml. wino białe hiszpańskie
    5 dag winogrona białe
    5 dag winogrona ciemne
    2 ziemniaki surowe
    rozmaryn, sól
    olej do smażenia
    2 ziemniaki

Polska na chipsach z winogronami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Polska z winogronami bez chipsów 1. Surową kiełbasę nakłuć np. wykałaczką i smażyć na oleju. W trakcie smażenia podlać białym winem. Dobre wino podkreśla smak potrawy. Dodać winogrona i dusić do odparowania wina.
    Na drugiej patelni usmażyć ziemniaczane chipsy, czyli ziemniaczki pokrojone w cienkie plasterki. Pod koniec posypać rozmarynem i solą.

Komentarze

Podobne przepisy