Półmisek pieczystego

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rodzina uwielbia tak upieczone mięso.

Składniki:

  • ● 70 dag schabu środkowego
    ● 70 dag karczku
    ● 70 dag chudego boczku
    ● cebula
    ● główka czosnku
    ● kminek
    ● majeranek
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Półmisek pieczystego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy, drobno
    siekamy i rozcieramy
    w moździerzu z solą i pieprzem.
    Cebulę obieramy
    i kroimy w grube plastry.
  • 2. Mięsa myjemy, osuszamy
    i nacieramy solą. Schab
    środkowy obtaczamy w czosnku
    i majeranku, a karkówkę
    w kminku. Boczek obkładamy
    cebulą.
  • 3. Mięsa wstawiamy do lodówki
    na 2-3 dni. Pieczemy
    osobno w brytfannach ok.
    godziny w temp. 180 °C. Od
    czasu do czasu podlewamy
    kilkoma łyżkami wody. Studzimy
    i kroimy w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować