Półmisek

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Półmisek robi duże wrażenie na gościach, a wędliny szybciutko znikają ze stołu.

Składniki:

  • ● chleb
    ● bułka
    ● sałata
    ● różne gatunki lepszych wędlin
    ● kabanosy
    ● pieczarki konserwowe
    ● małe ogórki konserwowe
    ● żółty ser
    ● papryka
    ● winogrona
    ● kilka rzodkiewek
    ● natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Wędliny

Półmisek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dużym półmisku układamy
    chleb. Do niego mocujemy
    wykałaczkami bułkę. Cały stelaż
    kompozycji obkładamy
    umytymi liśćmi sałaty.
  • 2. Na sałacie układamy różne
    gatunki wędlin, zwijając je w róże lub ruloniki. Kabanosy
    kroimy w małe kawałki. Żółty
    ser kroimy w kostkę lub
    w plastry, które także zawijamy
    w ruloniki.
  • 3. Na czubku półmiska mocujemy
    umytą i dekoracyjnie wyciętą
    w kwiatek paprykę.
  • 4. Boki półmiska obkładamy
    winogronami (mogą być na gałązce).
    Pomiędzy wędliny
    wkładamy umytą i osuszoną
    natkę p ietruszki, pieczarki
    i ogórki. Z rzodkiewek wykrawamy
    kwiaty. Wszystko mocujemy
    w ykałaczkami. Na końcówki
    wykałaczek nabijamy
    kostki papryki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować