Półfrancuskie rurki z marmoladą

4.5 (156 ocen)

  • 60 min

Kolejny przepis znaleziony w starym zeszycie.Rurki wyszły pyszne i idealnie kruche.W dodatku są tanie i łatwe w przygotowaniu.W sam raz do popołudniowej kawy.

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto:
    3 szklanki mąki tortowej
    25 dag masła lub margaryny
    1 szklanka śmietany 12 %

    dodatkowo:
    1 szklanka twardej marmolady
    mąka pszenna do posypania stolnicy
    cukier puder do posypania ciasteczek
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka

Półfrancuskie rurki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść mięciutkie ciasto.
    Następnie ciasto cieniutko wałkować i kroić w prostokąty.
    Na każdy prostokąt nałożyć porcje marmolady i zwinąć rureczkę.
  • 2. Rurki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,piec około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 3. Upieczone rurki wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować