Półfrancuskie dietetyczne

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam te ciastka, moja rodzina również. Gdy byłam mała, moja babcia często je piekła, a ja przesiadywałam w kuchni i chętnie jej pomagałam.

Składniki:

  • ● 25 dag białego sera
    ● 25 dag margaryny
    ● 25 dag mąki
    ● powidła
    ● cukier puder

Półfrancuskie dietetyczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser mielimy z margaryną. Dodajemy mąkę i wyrabiamy. Ciasto cienko rozwałkowujemy i wykrawamy kwadraty. Na brzeg każdego nakładamy
    trochę powideł i zwijamy.
  • 2. Ciastka układamy na natłuszczonej blasze i pieczemy w temperaturze 180-200 °C na lekko rumiano. Mają być chrupiące, ale nie przypalone.
    Gorące ciastka posypujemy cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2009

Komentarze

Podobne przepisy