polewa czekoladowa

0 (0 ocen)

  • 10 min

jest bardzo prosta, a ciasto wygląda świetnie:) Polecam

  • 10 min

Składniki:

  • 3 łyżki wrzącej wody lub mleka
    3 łyżki cukru pudru
    3 łyżki ciemnego kakao
    100g margaryny lub masła

Polewa czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wlewamy wodę i rozpuszczamy w nim cukier.
  • 2. Następnie dodajemy pokrojone na małe kawałeczki masło i rozpuszczamy
  • 3. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy kakao. Energicznie mieszamy, by powstała gładka, lśniąca polewa.
    Lekko studzimy i polewamy ciasto.

Porady

To co na pierwszy rzut oka wydaje się grudkami to bąbelki powietrza :) Polewa wychodzi idealnie gładka :) UWAGA! Kolejność rozpuszczania poszczególnych składników jest ważna i gwarantuje nam to, iż polewa będzie miała śliczny połysk, a jej poszczególne składniki się nam nie zważą i nie "rozwarstwią"

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy