Polędwiczki z serem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Polędwiczki dla wszystkich tych którzy lubią nadziewać.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - polędwica wieprzowa (długie): 2 sztuki
    - ser (żółty, moze też być np feta): 30 dekagramów
    - olej: 0.5 litra
    - sól (do smaku): 3 szczypty
    - pieprz (do smaku): 3 szczypty
    - majonez (mały słoiczek): 1 sztuka
    - śmietana: 1 łyżka
    - cukier: 1 łyżeczka
    - vegeta: 1 szczypta
    - oregano: 1 łyżeczka
    - pietruszka (suszona): 1 łyżeczka
    - czosnek: 2 ząbki

Polędwiczki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki myjemy, osuszamy
    i kroimy w 2-cm plastry. Delikatnie
    rozbijamy (należy uważać,
    aby mięsa nie porozrywać).
    Oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Ser kroimy w słupki i układamy
    na plastrach mięsa.
    Polędwiczki ciasno zwijamy
    i spinamy wykałaczkami. Smażymy
    w głębokim oleju ok.
    2 minut.
  • 3. Sos: majonez mieszamy ze
    śmietaną, dodajemy obrany
    i przeciśnięty przez praskę
    czosnek, mieszamy. Doprawiamy
    solą, cukrem, pieprzem,
    vegetą i ziołami. Podajemy do
    polędwiczek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy