Polędwiczki z dorsza

4.49 (175 ocen)

Zapraszam na rybkę.

Składniki:

  • - 3 polędwiczki z dorsza (mrożone)
    - sól, pieprz, zioła prowansalskie - jak ktoś nie lubi można pominąć
    - jajko
    - mąka i bułka tarta do obtaczania po około 4 łyżki lub więcej
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Polędwiczki z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę odmrozić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Przyprawić solą, pieprzem i ewentualnie ziołami. Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszaną z mąką.
    Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, kilka razy obracając, bo ryba jest dość gruba.
    Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować