Polędwiczki wieprzowe ze szparagami i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błonki. Składniki na marynatę połączyć, natrzeć mięso i przykryte odstawić w chłodne miejsce na min.2 godz. (najlepiej na całą noc). Następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron ( po ok.2-3 min z każdej).
2.Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końce. Podgotować w lekko osolonej wodzie na pół twardo przez ok.5 min. Groszek umyć, sparzyć w gorącej wodzie ok.3 minut.
3..Sos: w rondelku rozpuścić masło, serek topiony, śmietanę. Zaprawić śmietaną, doprawić solą i pieprzem, zagotować.
4.Polędwiczki podawać z polanymi sosem serowym szparagami, groszkiem i np.ugotowanymi młodymi ziemniakami. smacznego!
Komentarze