Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami faszerowanymi kaszotto

0 (0 ocen)

  • 30 min

Fajny pomysł na szybką kolację lub obiad

  • 30 min

Składniki:

  • - polędwiczka wieprzowa
    - cebula
    - kasza jaglana
    - pieczarki
    - łyżeczka pesto
    - masło
    - kurkuma
    - estragon
    - sól
    - pieprz

Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami faszerowanymi kaszotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości, pieczarki myjemy i odkrawamy nóżki, które następnie kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę kroimy w kostkę i razem z pieczarkami podsmażamy na masełku. Następnie dodajemy kaszę i łyżeczkę pesto i doprawiamy farsz kurkumą, estragonem, solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek podsmażamy w całości na masełku, z obydwu stron a następnie nadziewamy farszem. Polędwiczkę kroimy w plastry, przyprawiamy solą i pieprzem i obsmażamy z dwóch stron. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy