Polędwiczki wieprzowe a'la strogonow

4.49 (144 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Potrawa nie wymagająca specjalnych umiejętności a jednocześnie jest daniem o ciekawym smaku i niezbyt drogim.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • oliwa (2-3 łyżki)
    cebula 2 sztuki
    sól
    pieprz
    pieczarki 300g
    kostka rosołowa
    koncentrat pomidorowy (mały)
    śmietana 0,5 szklanki
    polędwiczka wieprzowa 500g
    ogórki konserwowe 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Polędwiczki wieprzowe a'la strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę obrać w półplasterki.
    Mięso pokroić w cienkie paski (do 5cm) oprószyć mąką, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu i przełożyć do garnka.
    Na tym samym tłuszczu podsmażyć pieczarki i cebulę, następnie dodać do mięsa w garnku.
    Dodać rozpuszczoną (wrzątek) kostkę rosołową.
    Dusić do miękkości na małym ogniu.
    Doprawić solą i pieprzem, dodać koncentrat pomidorowy, śmietanę, plasterki ogórka. Zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwiczki wieprzowe Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować