Poledwiczki wieprzowe

4.5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Super danie na świąteczny obiad.....

  • 20 min

Składniki:

  • 1. polędwiczka wieprzowa 1 sztuka
    2 .pieczarki 25 dkg
    3. cebula mała
    4.śmietana 100 mililitrów
    5. sól, pieprz do smaku
    6. ser żółty 6 dkg
    7. oliwa z oliwek 2 łyżki


Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Poledwiczki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę myjemy, delikatnie osuszamy. Nacieramy solą, pieprzem, 1 łyżeczką oliwy. Odstawiamy na 10 minut.
  • 2. Na pozostałej oliwie podsmażamy pieczarki, dodajemy pokrojoną cebulę. Podsmażamy około 5 minut, dolewamy śmietanę, gotujemy kolejne 5-8 minut. Dodajemy utarty ser, gotujemy do całkowitego rozpuszczenia sera.
  • 3. Polędwiczkę zapiekamy w rękawie do pieczenia, około 20 minut w temperaturze 190 stopni. Polewamy sosem, podajemy z ziemniakami lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować