Polędwiczki w sosie z zielonym pieprzem

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Razem z mężem uwielbiamy gotować.

Składniki:

  • ● 30 dag polędwiczki wieprzowej
    ● 300 ml bulionu wołowego
    ● 125 ml czerwonego wytrawnego wina
    ● 2 łyżeczki zielonego marynowanego pieprzu
    ● 125 ml kremówki
    ● 2 łyżki oleju
    ● łyżka masła
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwiczki w sosie z zielonym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczkę myjemy i osuszamy. Kroimy ukośnie w plastry. Oprószamy solą
    i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i masło. Podsmażamy mięso. Wlewamy bulion i wino. Wsypujemy połowę zielonego pieprzu. Dusimy,
    aż płyn zredukuje objętość o połowę.
  • 2. Mięso wyjmujemy i odkładamy. Sos miksujemy. Dodajemy śmietankę i ponownie miksujemy. Wkładamy mięso, dodajemy resztę pieprzu. Gotujemy jeszcze ok. 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.45 (201 ocen)

Zdobywca nagrody

Polędwica wieprzowa w sosie z zielonym pieprzem

To może cię zainteresować