Polędwiczki w sosie pomidorowym

4.5 (143 ocen)

  • 30 min

Obiad prosty i szybki do zrobienia. Polędwiczki nie wymagają długiej obróbki smażenia. Są delikatne, miękkie w sosie się rozpływają. Zamiast pieczarek można dodać inne grzyby.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 polędwice wieprzowe
    sól, pieprz kolorowy
    500 ml przecieru pomidorowego
    20 dkg pieczarek
    1 cebula duża
    masło klarowane
    papryka do smaku
    koper, natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica

Polędwiczki w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • polędwiczki przesmażone 1. Polędwiczki kroję na plastry 1,5 cm, Rozbijam je dłonią, solę, pieprzę i odstawiam na 30 minut.
  • cebula przesmażona 2. Cebule kroję drobno przesmażam na maśle, dodaję pokrojone pieczarki i dalej smażę.
  • pieczarki przesmażone 3. Na drugiej patelni przesmażam polędwiczki po dwie minuty z każdej strony.
  • polędwiczki w sosie 4. Dodaję do nich przecier pomidorowy i chwile duszę, dodaję pieczarki. Doprawiam solą, pieprzem, papryką. Posypuję natką, koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować