polędwiczki w sosie paprykowym

4.5 (163 ocen)

  • 2 godz.

uczta dla smakosza

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
    przypraw do mięsa KNORR
    2-3 łyżki oleju
    3 papryki czerwone
    3 duże cebule
    3 ząbki czosnku
    śmietana 36 %
    śmietana 12 %
    kostka masła śmietankowego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Polędwiczki w sosie paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki marynujemy w przyprawie knorr i oleju dodajemy czosnek i odstawiamy do lodówki na 2 godz. Cebule kroimy w kostkę i dusimy na maśle. Paprykę kroimy w jak najdrobniejsze paski i dodajemy do cebuli gdy wszystko się udusi dodajemy śmietanę chwile gotujemy i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy gorącym sosem , pieczemy 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 C. Upieczone polędwiczki kroimy w medaliony układamy na półmisku i polewamy sosem paprykowym.

Porady

Potrawa najlepiej smakuje na gorąco.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować