POLĘDWICZKI W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM Z KASZĄ PĘCZAK

0 (0 ocen)

  • 45 min

Wyrazisty , niesamowicie aromatyczny sos ze słodkiego miodu i musztardy Dijon nadaje im iście królewskiego charakteru.

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 2 porcje )

    * duża polędwiczka wieprzowa – 1 szt

    * bulion warzywny – ok. 300 ml

    * duża cebula – 1 szt

    * skórka cytrynowa – 1 szczypta

    * orzechy włoskie – 40 g

    * suszone pomidory – 50 g

    * śmietana 30% – 200 ml

    * miód – 1 łyżeczka

    * musztarda Dijon – 2 łyżeczki

    * sól , pieprz – do smaku

    * oliwa z oliwek

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym z kaszą pęczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Polędwiczkę oczyszczamy, doprawiamy solą i pieprzem, kroimy w plastry.

    Na głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, przesmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy mięso – przesmażamy z każdej strony, a następnie podlewamy bulionem.

    Dusimy na wolnym ogniu, a następnie dodajemy skórkę cytrynową, pokrojone suszone pomidory oraz podprażone na osobnej patelni i posiekane orzechy – mieszamy i dusimy do miękkości.

    Całość zalewamy śmietanką, dusimy ok. 5 minut.

    Doprawiamy solą i pieprzem , dodajemy miód i musztardę oraz odrobinę soku cytrynowego.

    Podajemy gorące!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować