Polędwiczki w pomarańczach

4.5 (192 ocen)

  • 60 min

Idealne danie na letnie dni

  • 60 min

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
    6 pomarańczy
    2 cebule
    3 łyżki masła
    2 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Polędwiczki w pomarańczach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na małe kawałki. Smażyć na maśle. Z 4 pomarańczy wycisnąć sok. Dwie pozostałe obrać ze skórki i pokroić. Mięso polać miodem. Następnie zalać sokiem z wyciśniętych owoców. Dodać pokrojone cebule. Dusić 30 minut. Wsypać pokrojone pomarańcze. Po kilku minutach danie jest gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować