Polędwiczki teriyaki mirin z czereśniami

0 (0 ocen)

Polędwiczki teriyaki mirin z czereśniami.

Składniki:

  • Składniki.
    1 szt. polędwica wieprzowa
    przyprawa do dań Kucharek
    sos teriyaki mirim
    olej
    24 wiśnie
    Składniki.
    0,5 szt. papryka czerwona
    0,5 szt. papryka zielona
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    1 ananas
    1 kiwi
    1 pomidor
    1 plater melon słodki
    przyprawa do dań Kucharek
    sos chili słodko pikantny
    ocet balsamiczny
    sok z ananasa
    0,5 łyżeczki mąka ziemniaczana
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwiczki teriyaki mirin z czereśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę wieprzową przekroić na połowę. Każdą część pokroić wzdłuż na 4 części. Otrzymane 8 kawałków rozbić przez folię na plastry. Posypać przyprawą do dań Kucharek i posmarować każdy plaster sosem teriyaki mirim. Trzymać w tej marynacie około 1 godzinę.
    Wiśnie wydrylować . Polędwiczki nabić na patyczki, przekładając wiśniami. Grillować około 10 minut. W trakcie grillowania przełożyć na drugą stronę. Plastry polędwicy są cienkie i 10 minut wystarczy.
    Polędwiczki podałem z ryżem, warzywami i owocami w sosie kwaśno słodkim.
    Wykonanie.
    Ananasa przekroić. Środek wyciąć i drobno pokroić.
    Papryki i cebulę pokroić w cienkie paski, czosnek drobno posiekać. Przesmażyć krótko na patelni. Dodać pokrojonego ananasa, kiwi, melon i pomidor pokrojony w cząstki. Doprawić przyprawą do dań Kucharek, sosem chili słodko pikantnym i octem balsamicznym. Podlać odrobiną soku pozostałego z wykrojonego ananasa. Na koniec zagęścić mąką ziemniaczaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.49 (168 ocen)

Schab Teriyaki

To może cię zainteresować