Polędwiczki pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Danie jest proste do wykonania, szybkie, a przede wszystkim smaczne. Połączenie składników daje cudowny aromat, smak, sprawia, że polędwiczka jest krucha i soczysta

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
    1/2 kg młodych ziemniaków
    1 cebula
    olej do smażenia
    przyprawy
    musztarda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczki pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Polędwiczki myjemy, przyprawiamy wedle uznania. Ja użyłam ziół (bazyli, czosnku, oregano, rozmarynu), chili. Przyprawy wklepujemy, poźniej polędwiczki smarujemy musztardą.
    2. Mięso obsmażamy na patelni z łyżką oleju z obu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
    3.Ziemniaki myjemy, lecz nie obieramy ze skórki. Kroimy w łodki. Wrzucamy na patelnię, gdzie wcześniej smażyły się polędwiczki waz z pokrojoną cebulką.
    4. Ziemniaki i cebulę przekładamy na polędwiczki.
    5. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180C na około godzinę.
    Podajemy z surówką
    SMACZNEGO:)

Porady

Polędwiczki możemy zamarynować dzień wcześniej. Przyprawy będą miały czas aby się przegryżć. Polecam musztardę miodową. Dzięki niej potrawa będzie miała delikatnie słodki smak. Cebulę można zastąpić porem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować